Συλλογή Αστρολογικών και Κοινωνικών θεμάτων

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016

Θανάσης Ματσώτας Οι δύο σημαντικές πλανητικές επιρροές του Ιουνίου


Στις 18 Ιουνίου σχηματίζεται με ακρίβεια για μια ακόμη φορά το τετράγωνο του Κρόνου με τον Ποσειδώνα, ενώ λίγο αργότερα, στις 26/6, το τρίγωνο του Δία με τον Πλούτωνα.

Η πρώτη όψη έχει ξαναγίνει το Νοέμβριο του 2015 και θα επαναληφθεί στις 10 Σεπτεμβρίου του 2016. Φυσικά λειτουργεί και στα ενδιάμεσα διαστήματα, απλά η δράση της κορυφώνεται όταν σχηματίζεται με ακρίβεια.

Σχετίζεται με πολλά παγκόσμια προβλήματα. Ένα είναι η έξαρση του προσφυγικού. Ένα δεύτερο είναι η πτώση στις τιμές του πετρελαίου και ακόμη περισσότερο η χαμηλή ζήτηση πρώτων υλών στη βιομηχανία, που είναι σημαντικός παράγοντας στην επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας.

Το τρίγωνο Δία- Πλούτωνα που είναι η δεύτερη μεγάλη όψη του μήνα, θεωρείται εξαιρετικά ευνοϊκή για την ανάπτυξη της οικονομίας. Ωστόσο είναι μια όψη που κρύβει πολλές παγίδες γιατί συχνά γίνεται με τρόπο πληθωρικό, σαρωτικό, ενδεχομένως και σκοτεινό, με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν σωστές βάσεις και να επέρχεται η κατάρρευση. Κλασσική τέτοια περίπτωση ήταν η τρελή άνοδος του Ελληνικού χρηματιστηρίου την άνοιξη του 1999 που οδήγησε άμεσα στο μεγάλο κραχ του Φθινοπώρου!

Σε προσωπικό επίπεδο το τετράγωνο Κρόνου-Ποσειδώνα σχετίζεται με τη σύγκρουση ανάμεσα στην επιθυμία και την αναγκαιότητα. Οι φαντασιώσεις διαλύονται σε κάθε τομέα της ζωής και προσγειωνόμαστε απότομα στη σκληρή πραγματικότητα που αναγκαζόμαστε να ακολουθήσουμε. Η διαχείριση αυτής της όψης απαιτεί να θυσιάσουμε τις φαντασιώσεις μας και ιδίως αυτές που έχουν να κάνουν με συναισθήματα αυτολύπησης.
Αυτό όσο και αν φαίνεται παράξενο, είναι κάτι εξαιρετικά δύσκολο. Χρειάζεται μάλιστα να αναλάβουμε ευθύνες που μας είναι δυσάρεστες. Αυτή είναι η απαίτηση του Κρόνου και ο μοναδικός τρόπος να ανταποκριθούμε δημιουργικά σε αυτόν, είναι να μην μας είναι δυσάρεστες αυτές οι ευθύνες. Θα πρέπει να τις κάνουμε με ευχαρίστηση!!!

Θα επηρεάσει τους Διδύμους που έχουν γεννηθεί από 31/5 έως και 4/6, τους Παρθένους από 2 έως και 6/9, τους Τοξότες από 2 έως και 6 Δεκεμβρίου και τους Ιχθείς από 1 έως και 5 Μαρτίου.

Το τρίγωνο του Δία με τον Πλούτωνα μπορεί να υπόσχεται υλική ευτυχία και τύχη αλλά χρειάζεται μεγάλη προσοχή στο να γίνονται τα πράγματα με το γράμμα του νόμου και για κάθε σκαλοπάτι ανόδου, να μπαίνει από κάτω ένα γερό θεμέλιο.

Θα επηρεάσει τους Ταύρους που έχουν γεννηθεί από 5 έως και 7 Μαΐου, τους Καρκίνους από 7 έως 9 Ιουλίου, τους Παρθένους από 7 έως και 9 Σεπτεμβρίου, τους Σκορπιούς από 7 έως και 9 Νοεμβρίου, τους Αιγόκερους από 5 έως και 7 Ιανουαρίου και τους Ιχθείς από 5 έως και 7 Μαρτίου.

Θανάσης Ματσώτας
Για το astrologos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου